Εικόνα
0

Οπλοστάσιο Τέχνης

Μηλιώνη 10, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Ιουνίου, 20:00-23:00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.18.00-21.00
& Σαβ. 11.00-14.00
?????????????????????????????????????????????????????????

«Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει: Αντώνης Παναγόπουλος»

Ο πρώτος κύκλος εκθέσεων υπό τον τίτλο «Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει» στο Οπλοστάσιο/Τέχνης ολοκληρώνεται με την έκθεση του Αντώνη Παναγόπουλου.
Το κοινό και ιδιαίτερα οι νέοι ζωγράφοι, γνώρισαν σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Βαλέριος Καλούτσης και ο Βασίλης Σκυλάκος, και ανακάλυψαν μια πολλά υποσχόμενη νέα εικαστικό, τη Γεωργία Λαλέ.
Η τέταρτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες εκθέσεις, στο πλαίσιο της ενότητας «Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει» παρουσιάζει τον Αντώνη Παναγόπουλο. Σε μια εποχή που η πολυπολιτισμικότητα βάλλεται από ακρίες ιδεολογίες, η επιλογή του Αντώνη Παναγόπουλου γίνεται με γνώμονα τη συνένωση των πολιτισμών και γλωσσών διαφόρων λαών στο έργο του.

Ο Αντώνης Παναγόπουλος γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα.
Σπούδασε μουσική και ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έχει εκθέσει σε χώρους τέχνης.

(…) Η τέχνη, σαν μια μορφή δημιουργίας δεν μπορεί να μιλήσει για την αλήθεια παρά μονάχα με αναφορά σε αυτές τις δύο αξίες: Μνήμη-λόγος. Η εικόνα αυτών των αξιών παραμένει ασύλληπτη. Μέσα από την εικόνα του γραπτού λόγου, αντίθετα, οι έννοιες τους καταφέρνουν να διατηρήσουν τη ανεξαρτησία τους από μια συγκεκριμένη αισθητική αρχή της εικαστικής γλώσσας. Με αυτόν τον τρόπο, ο καλλιτέχνης γίνεται το ενδιάμεσο μεταξύ του λόγου και του πολιτισμού. Με αυτήν την απόλυτη στάση απέναντι στην αξία της, ο Αντώνης Παναγόπουλος αρθρώνει μια μέρα, εδώ και πέντε χρόνια (από το 1990), το ΕSPACE DE MEMOIRE – ΓΑΙΑ ΜΝΗΜΗΣ. (…) Το ΕSPACE DE MEMOIRE – ΓΑΙΑ ΜΝΗΜΗΣ, του Αντώνη Παναγόπουλου είναι έργο ζωής. Δεν επιδέχεται μεταπλάσεις, συμβιβασμούς, συγκερασμούς με άλλες μορφές πλαστικής ή εικαστικής επεξεργασίας της. Γεννιέται και συντάσσεται έξαφνα. (…)

Απόσπασμα από κείμενο της Έφης Στρούζα

Σχολιάστε